Affiliate marketing 2017-08-30T12:40:05+00:00

AFFILIATE MARKETING

No Cure, No Pay adverteren

100% controle op marketingbudget

Affiliate marketing is een zeer populaire vorm van online promotie. Dit komt door het aantrekkelijke afrekenmodel. Want een adverteerder betaalt namelijk alleen voor het gerealiseerde resultaat. Zo houd men controle op marketinguitgaven.

Eerst een korte uitleg over affiliate marketing. Adverteerders laten hun website promoten via een netwerk aan zogenaamde affiliates. Dit zijn website-eigenaren die bezoekers informeren over een product of dienst (vaak van meerdere adverteerders). Bekende grote affiliate websites zijn Beslist.nl, Kieskeurig.nl en Kleding.nl.

Beloning voor het aanleveren van klanten

In ruil voor het promoten van een adverteerder ontvangen affiliates een vergoeding. Echter, pas op het moment dat er daadwerkelijk een resultaat is behaald. Bijvoorbeeld in de vorm van een lead of verkoop.

Het opzetten van een affiliate marketing campagne kent veel spelregels. Je moet o.a. nadenken over de hoogte van de vergoeding, promotiemateriaal en welke (type) affiliates geschikt zijn voor jouw merk. Zorg ervoor dat je volledig geïnformeerd van start gaat. Kom vrijblijvend met ons praten.

INFORMATIE AANVRAGEN
Affiliate marketing - Sommet Media internetbureau Utrecht

Stappen vooruit maken?

Affiliate marketing vergroot je aankoopkanalen aanzienlijk. Stuur ons een bericht en ontdek hoe affiliate marketing voor jouw bedrijf kan werken.

* Verplicht veld

Affiliate marketing affiliate netwerk - Sommet Media internetbureau Utrecht

Wat is een (geschikt) Affiliate netwerk?

Affiliate netwerken faciliteren met name techniek, rapportages en promotiemateriaal tussen adverteerder en affiliate. Daarom zijn ze voordelig voor adverteerders. Zonder hoge ontwikkelingskosten kan je wel met affiliate marketing starten.

Alleen al in Nederland kennen we meerdere affiliate netwerken waarop jij je als adverteerder aan kunt sluiten. In de kern zijn ze hetzelfde. Het verschil zit meer in de bijbehorende service, branche ervaring en de aangesloten affiliates.

Zo maak je de beste keuze

Het kan nogal wat uitzoekwerk zijn om te bepalen welk netwerk het beste past bij jouw doelstellingen en “profiel”. En als je relatief nieuw bent in online marketing, is het handig om een netwerk te vinden die je kan ondersteunen.

Al sinds 2010 zijn we bezig met affiliate marketing. Hierdoor kennen we de netwerken en kunnen we de beste match voor je maken. Laat je door ons informeren.

VIND HET BESTE NETWERK